Saját terápiás módszerrel gyógyítja covidos betegeit a gyöngyösi háziorvos

Dr. Mangó Gabriella Gyöngyös két háziorvosi praxisát is ellátja, az általa alkalmazott terápia pedig a koronavírussal fertőzött betegeknél igen hatékonynak bizonyul. Egyebek mellett erről is beszélt a szakember a PestiSrácok.hu-nak.

Heol

Gyöngyös , körzeti orvos , Kínai vakcina beoltása. Orvos : Dr. Mangó Gabriella Fotó : Markovics Gábor

Dr. Mangó Gabriella az interjúban arról is kifejtette véleményét, hogy miért fontos beoltatni magunkat, és milyen az általa alkalmazott terápia. Elmondta, hogy bár hivatalos orvosi protokoll még nincs, csak iránymutatást kaptak a háziorvosok, ezért is különösen fontos, hogy a szakemberek minél több tapasztalatot gyűjtsenek.

A portál arról is beszámolt, hogy mostanában megjelentek olyan vizsgálati eredmények, amelyek azt mutatják, hogy a gyógyító által alkalmazott kezelések 90 és még magasabb százalékban sikeresek. Ezzel a betegei a kórházba kerülést is elkerülhetik.

– Rengeteg szakirodalmat, tapasztalatot olvasok és kutatom a témát, ezek alapján állítottam össze a saját praxisomban az alábbiakat: azitromycin első nap 2×500 milligramm, második naptól körülbelül 5 napig 1×500 milligramm. Vírusellenes hatás, plusz nagyon érzékeny rá bizonyos baktérium, mely segíti a koronavírus sejtbe jutását – javasolta a doktornő, majd kiemelte: antibiotikum azért is kell, mert a covid az immunrendszert nyomja le, a bacilusok pedig a szervezetünkben elkezdik élni világukat.

– Persze az antibiotikum mellé és után bélflóra javítás is szükséges – mondta dr. Mangó Gabriella. – Az időseknek, 70 felett inkább doxycyclint, napi 2×100 milligrammot javaslok, hogy ne okozzon náluk az azitromycin esetleges szívritmuszavart. Az Aszpirin protect 100 + Quamatel 1 hónapig való szedése is hatékony, mivel érfalgyulladást, vérrögösödést okoz a koronavírus. Természetesen a D-vitaminnak is van szerepe a kezelés során, 2 hétig 12 ezer nemzetközi egységet, utána 2 hétig 6000 nemzetközi egységet javaslok a terápiánál. Ha a szaturáció 95 alá megy, akkor már inhalatív szteroid, például Pulmicort Turbuhaler javasolt, ebből 49 darabot írtam fel október óta. Tehát ennyi tüdőgyulladás lehetett. Ez körülbelül egyezik a kínai adatok alapján azzal a számmal, amennyien kórházba kerülnek.

A doktornő a portálnak elárulta: a két körzetében 2486 ember van bejelentve. A 141 PCR pozitív igazolt covidos betege közül kilenc került kórházba, heten haltak meg.

– Az elhalálozott betegeket 3-4 napos panaszok után kezdtük kezelni, vagy 80 év fölöttiek voltak. Az elhunyt páciensek közül a legfiatalabb betegem 69 éves volt, ő már egy hete volt lázas, amikor jelentkezett. Kórházba egy 49 éves nő került 4 napra, ő is nagyjából egyhetes panaszokat követően jelentkezett. Volt egy 70 fölötti betegem is, akit a betegségei miatt vettek fel a 12. napon 95 fölötti oxigénszaturációval. Kilencven alá egy embernek ment az oxigénszaturációja.

A háziorvos kiemelte, természetesen ez nem a valós covidosok száma, hiszen ha valaki karanténban volt a párjával, vagy ha az idős szülők covidosak voltak, akkor például a velük együtt élő fiataloktól nem kértek PCR-tesztet.

– Ha tehát őket is beleszámolom, s kétszázra kerekítek, akkor az jön ki, hogy 200 betegből 9 ember szorult kórházi ellátásra. S ha igaz, ami a kínai járvány idején megjelent, hogy 100 betegből 25 kórházba kerül, akkor a mintegy 200-ból 50 betegemnek kellett volna kórházba kerülnie – mondta.

Dr. Mangó Gabriella arról is beszélt, hogy a koronavírussal fertőzötteket nem csupán fizikai szinten, de mentálisan is segíteni kell. Kifejtette: a covid felborította a megszokott életünket, kiszámíthatatlanná tette, ezért fontos, hogy ezt is tudjuk megfelelő módon kezelni. Szavai szerint hosszútávon kell gondolkodni, mert szerinte nem a védőoltás a végső megoldás, ami arra jó, hogy időt nyerjen az emberiség, amíg egy kifejezetten koronavírus elleni gyógyszert kifejlesztenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában