beruházás

2021.05.20. 16:53

Átadták a felújított parádi általános iskolát

A pályázattal olyan tanulási környezetet alakítottak ki, amely biztosítja a diákok számára a minőségi oktatást, az értékközvetítő és a támogató nevelést.

Heol

Forrás: beküldött

Fotó:

A Hatvani Tankerületi Központ 429 millió 87 ezer 993 forint támogatást nyert A Fáy András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztése című pályázat megvalósítására – tájékoztatta közleményében a Heolt Pifkó Tamás, a Gyöngyösi TV Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője. Mint megtudtuk: az Emberi Erőforrások Minisztériuma további 25 millió 321 ezer 59 forintot biztosított, így a projekt megnövelt összegű költségvetése 454 millió 409 ezer 52 forint lett.

A projekt kezdete 2017. november 1. volt, a várható befejezés pedig 2021. május 22.

Mint kiderült: a pályázat megvalósításával egy olyan tanulási környezetet alakítottak ki, amely biztosítja a tanulók számára a minőségi oktatást, az értékközvetítő, támogató nevelést. A fejlesztés lehetővé teszi a nevelés-oktatás eredményességének, minőségének, hatékonyságának növelését, képes biztosítani a tanulók optimális fejlődését.

Több mint 454 millió forintból újult meg az iskola Fotó: beküldött

Megtudtuk, az is, hogy az intézmény többcélú: általános iskolai nevelés-oktatás mellett alapfokú művészeti oktatás is folyik. Infrastrukturális fejlesztés mindkét területhez kapcsolódóan történt. A projekt fő célcsoportja maguk a gyerekek, a tanulók, valamint a pedagógusok.

– Ők azok, akik közvetlenül használják a fejlesztés eredményeként felújított iskolát, szebb, modernebb környezetben tölthetik mindennapjaikat, ők azok, akik új iskolapadokban ülhetnek. A projekthez kapcsolódóan taneszközök is beszerzésre kerültek, bővítve ezzel az oktatás lehetőségeit – egészítette ki Pifkó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában