Friss infók: az egri szórakozóhelyek így várnak minket a 4 milliós nyitás után

A zenés előadásokra továbbra is várni kell, de a beltereket önfeledten használhatják a védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Róbert

Az elmúlt hétvégén már nemcsak a teraszokra ülhettünk ki, hanem a különböző vendéglátóhelyiségek belső tereit is igénybe vehettük. A kormány mindent megtesz azért, hogy minél többen védve legyenek, s ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, 4 millió beoltott esetén életbe léptek az újabb enyhítő szabályozások. Védettségi igazolvány birtokában pedig teljesen megváltozhat életünk, hiszen újra látogathatjuk a különböző szabadidős létesítményeket.

" data-width="500" data-show-text="true">

">❗Videó❗Megteltek az egri vendéglátóhelyek teraszai☕️🍕 A rendőrök fokozottan ügyeltek a rendre #terasznyitás #enyhítés

I ♥ Eger

Ti hová mentetek/mentek ma ebben a gyönyörű időben❓

Ezúttal az egri szórakozóhelyek nyitásával járó felelősségről kérdeztünk néhány illetékest: hogyan tudják ellenőrizni a védettségi igazolvány meglétét, egyáltalán fogyaszthat-e, aki nem rendelkezik ezzel, illetve az élőzenés fellépések törlődnek-e a programkínálatból, avagy biztonságosan kivitelezhetőnek tartják-e megtartásukat? Emellett érdeklődtünk, hogy telt a nagy nyitás hétvégéje, számolniuk kell-e bármiféle szükséges változtatással, figyelembe véve az enyhítés utáni első tapasztalatokat.

A Sikk Kávézó & Bár ismét azonnal rendelkezésünkre állt, és sajnálattal közölték, hogy a tervezett élőzenés fellépés elmarad. Hangsúlyozták, hogy bár az önkormányzat nagyon segítőkész volt, ők maguk jobbnak látták, ha a nagy nyitás hétvégéjén elhalasztják a tervezett programot, félő volt ugyanis, hogy csoportosulás lenne az üzlet előtt. A védettségi igazolvány kapcsán viszont sokak számára kedvezőbb híreket közöltek, hiszen a kinti időtöltésre igazolvány nélkül is lehetőséget kínálnak, míg magától értetődően a beltérben mulatozóknak szeretnének megbizonyosodni védettségükről.

Elmondásuk szerint döcögősen indult a hétvége, a péntek gyenge, a szombat sokkal jobb volt. Mint megtudtuk: semmi gond nem volt az előírások betartásával, szerencsére nem kellett figyelmeztetniük senkit. Hétvégén amint lehet, szeretnének tovább nyitva lenni, jelenleg 23 óráig várják a vendégeket, így reménykednek, hogy nemsokára ismét lesz lazítás.

Az egri Artiszt bár üzletvezetője is készséggel válaszolt kérdéseinkre, kiemelte, nagyon örültek a korlátozások enyhítésének, ugyanakkor maximálisan követik és betartatják a jogszabályba foglaltakat, így a védettségi igazolványok ellenőrzésére természetesen náluk is számítani kell. Elmondta, ezidáig náluk is minden rendben ment, s mint megtudtuk, elsősorban a teraszuk üzemelt a múlthéten. Mint megtudtuk: minden a tervek szerint alakul, nem kell módosító intézkedéseket hozniuk. Itt is lehetőség nyílik védettségi igazolvány nélküli fogyasztásra a terasz igénybevételével, a zenés rendezvények azonban belátható időn belül nem lesznek megtartva.

A Hippolit vezetője is megosztott velünk néhány információt: elmondása szerint eddig mindenki maradéktalanul betartotta a szabályokat, jóllehet, a vendégek többsége igazolvány hiányában a teraszt használta, mivel az összegyűlő társaságok tagjai közül csak néhány embernek volt bizonyítottan védettsége. Zenés programra azonban az ő esetükben sem számíthatunk egyelőre.

A Broadway éjszakai klub azonban a tervek szerint ingyenes nyárnyitó bulit rendez június 4-én. A szervezők hangsúlyozták, hogy a beléptetés jogát a portaszolgálat fenntartja, és kizárólag érvényes igazolvány esetén engedélyezi, tehát csak oltási igazolvánnyal lehet részt venni a rendezvényen.

Korábban már egyébként megnéztük, miként is telt a nyitás hétvégéje, hogyan bulizott Eger elsején.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Heves Megyei Hírlap/Nemes Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában