Programajánló

2021.06.18. 20:00

Íme 5 tipp, ha nem érdekel a foci-Eb, és nem tudod, mivel töltsd a nyarat

Unod a sok focidrukkert és nem érted, miért ez a felhajtás? Összegyűjtöttünk néhány programot, melyek amellett, hogy szórakoztatók, szemet gyönyörködtetők is.

Heol

Fotó: Gál Gábor

Sokan vannak, akiket nem érdekel a foci, és még az sem hozza lázba őket, ha hazai csapat játszik.

Az ő számukra próbáltuk összegyűjteni azt az öt elfoglaltságot, melyeket beépíthetnek a nyári programok, tervek közé, hogy míg a legtöbben ökölbe szorított kézzel és önmagukból kikelve szurkolnak, az unatkozók békésen elvonulhassanak a béke szigetére.

Most, hogy az enyhítéseknek köszönhetően kinyitottak a strandfürdők, érdemes ellátogatni csobbanni egyet, de nem ám fényes nappal, hanem éjszaka! Június 16-tól ugyanis minden pénteken és szombaton lehetőség nyílik erre a kikapcsolódásra, egészen szeptember elejéig. Ez pedig nemcsak hűsítő élményt, de különleges látványvilágot is nyújt.

Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy minden korosztály megtalálja a szórakozási lehetőséget.

– Péntekenként filmvetítéssel, szombatonként pedig élő zenével várjuk a vendégeket. Két medencében lehet élvezni az előadásokat, valamint a műsort, de néhány alkalommal lézershow-val s vízfüggönyre vetített látványelemekkel is készülünk – húzta alá.

A következő nagyszerű eleme ennek a listának a gyöngyösi állatkert. Szintén többórás időtöltés, és maga a mennyország mindazoknak, akik rajonganak az állatokért és képesek hosszasan gyönyörködni bennük.

Ez szintén kellemesen kitölti a napot, és egyaránt kiváló elfoglaltság nagycsaládosok, párok és a magányt kedvelők számára is. A hőségnek köszönhetően rendkívül aranyos látvánnyal is kecsegtet az állatkert, ugyanis, mint korábbi cikkünkben említettük, gyümölcs jégkrémmel segítik a kis lakóknak átvészelni a fullasztó meleget.

Ha sportosabb alkat vagy és kimozdulnál, javasoljuk, hogy most tedd meg, amíg tart a száraz, tartós meleg nyári idő. Érdemes körülnézni a Szarvaskő felé vezető ösvényen, ugyanis nemcsak a táj csodaszép, és nemcsak te gyönyörködsz benne. A természet feléledt és mind a növények, mind az állatok jobban szem előtt vannak, könnyebben megmutatják magukat. És ki ne vágyna a város tombolásából a frissítő csendre, a nyugodtabb időtöltésre is. Az már csak mellékes, hogy a karantén ideje alatt felszedett kilók leküzdésében is segíthet ez a mozgalmas program.

És lám, nyakunkon az egri fesztiválok! Korábbi cikkünkben már összegyűjtöttük a bulizni vágyóknak a legkedveltebb helyi rendezvényeket, melyeken védettségi igazolvánnyal vagy idővel remélhetőleg anélkül is részt vehettek majd. Ezekre szintén hosszú órákat-napokat szánhattok és a jó hangulat garantált, nem beszélve arról, hogy mikor a foci-Eb véget ér, te még akkor is élvezheted a hosszúra nyúló fesztiválszezont.

Esti kikapcsolódásként pedig érdemes ellátogatni a nyáresti koncertekre az egri zenepavilonhoz, ahol a zene szerelmesei élvezhetik a legkülönfélébb dallamokat. Az esemény évek óta nagy sikernek és népszerűségnek örvend az egriek körében, így ha csak erre kirándulsz is, érdemes megtekinteni, meghallgatni az Érsekkertben. Ehhez a programhoz egy másik galériánk is meghozhatja a kedvedet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában