Semmelweis nap

2021.06.30. 17:24

Kinevezések és elismerések – Fotókon az egri kórház Semmelweis-napi ünnepsége

A Semmelweis nap a magyar egészségügy napja, melyet július 1-jén ünnepelnek. E napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. A Markhot Ferenc Kórházban is megemlékeztek róla.

M. H.

Fotó: Gal Gabor +36303330726

A refektóriumban szerdán dr. Vácity József főigazgató kinevezéseket és dicséreteket adott át. Elhangzott, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Batthyány-Strattmann László-díjban részesítette dr. Turchányi Béla főorvost.

A Semmelweis napi megemlékezést a Lenkey János Általános Iskola diákjainak műsora indította, majd dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott köszöntötte a hallgatóságot a refektóriumban.

– A Semmelweis nap a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe – jelentette ki. – Semmelweis Ignác születésnapján, július 1-jén mindazokat ünnepeljük, akik mások egészségének visszanyeréséért, megőrzéséért végzik nap mint nap felelősségteljes munkájukat. A helyszín ráerősít arra a gondolatra, hogy a betegek gyógyítása szent tevékenység.

 

Mint mondta, köszönet és hála jár minden orvosnak, gyógyszerésznek, ápolónak, valamint minden egészségügyben dolgozónak. Hangsúlyozta, a járvány okozta embert próbáló helyzetben a megye egészségügyi intézményei összefogtak, s hatékonyan tudták elvégezni az oltásokkal, a betegellátással járó nehéz feladatokat. Ezután dr. Mátrai Zsolt főorvos előadásában emlékezett meg Semmelweis Ignác életéről, munkásságáról.

Dr. Vácity József főigazgató több orvost előléptetett, így dr. Béres Tímea, dr. Nagy Ádám, dr. Orosz Tímea Skarleth, dr. Rácz Tünde alorvosként, míg dr. Sipos Dávid adjunktusként folytatja a munkáját. Rajtuk kívül tizenegy dolgozó kapott főigazgatói dicséretet. Az intézmény vezetője megköszönte a Markhot Ferenc Kórház közösségének a helytállást, hogy a járvány ideje alatt példaértékű csapatmunkával komoly erőfeszítéseket tettek a betegekért. Köszönetet mondott a támogatásokért, a figyelemért és segítségért, amit az intézmény megtapasztalhatott az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában