eke

2021.07.08. 16:39

Minőség és hozzáférhetőség – zárták a programot

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az EKE rektora köszöntötte a résztvevőket csütörtök délután a Líceum Kápolnájában, ahol a z Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében című projekt zárórendezvényét tartották.

S. S.

Kalóné Szűcs Erzsébet, oktatási igazgató ismertette a közel 1,3 milliárd forintból megvalósított program szakmai eredményeit. Az oktatási igazgatóság vezetője emlékeztetett a projekt sikeresen meg is valósított céljaira. Így a felsőoktatásban való bennmaradást támogató, lemorzsolódás csökkentő programok indítását; a nemzetköziesítés fokozását; a könyvtárfejlesztést; az oktatás támogatását online tananyagok készítésével; az egészségnevelés fokozását; valamint a pedagógusképzés, az agrárképzés és a gazdaságtudományi képzések fejlesztését nevesítette az előadó.

A projektzáró konferencia hét előadójának egyike, dr. Stréger Csilla (PwC Magyarország), felsőoktatási szakértő a hallgatói sikeresség biztosításának dimenzióiról tartott értekezést. A szakember a megoldás kulcsmondataként azt fogalmazta meg, hogy a hallgatót a középpontba kell helyezni.

- A mostani generáció már nagyon mást vár el a felsőoktatástól mint elődjei. Egyrészt azt, hogy a világra készítsük őket fel, másrészt partnerként tekintsünk rájuk, s hogy egyénre szabottan, saját utakon tanulhassanak. Igényük, hogy a képzést mind tartalmában, mind annak módjában egyénre lehessen szabni – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában