telekvásár

2021.08.15. 18:45

Eladják a kihasználatlan telkeket Sirokban

Döntött az önkormányzat olyan ingatlanok, területek értékesítéséről, amelyek évtizedek óta kihasználatlanok, főként az elhelyezkedésük, méretük a miatt.

B. K.

Fotó: Shutterstock

Szó van egy Rózsa, egy Dózsa úti ingatlanról, egy kőkúti telekről, a romos tűzoltószertárról s néhány kisebb területről a Liszkó Völgyben. Az értékbecslés után hirdetik meg az ingatanokat. A legjobb ajánlatot adó pályázót részesítik előnyben, figyelembe véve a hasznosítási terveket is – közölte Tuza Gábor polgármester.

Elmondta azt is, hogy az utóbbi időben Sirokban jelentősen megemelkedett az igény az építési területekre. Szinte azonnal elkel minden meghirdetett porta, sokszor irreálisnak tűnő magas áron.

A befolyó összeget a tervek szerint leginkább a többi önkormányzati ingatlan felújítására, energetikai korszerűsítésére, továbbá megújuló energiarendszerek kiépítésére, valamint a belterületi utak rendbetételére szeretnék fordítani, természetesen a megjelenő pályázatok kihasználásával.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterscok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában