Bujtor István-Díj

2021.08.24. 11:17

Kerecsendi alkotó dokumentumfilmje is a legjobbak között

Vasárnap ünnepélyes díjátadóval ért véget a XII. Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen.

B. K.

A legjobb játékfilm Beleznai Márk Agapé című alkotása, a legjobb dokumentumfilm Elek Judit Sára Megálló című filmje, a legjobb versfilm pedig Kovács Gábor Attila A Párizsi lakásom című munkája lett.

A 110 versenybe került film közül 80 alkotást láthatott a közönség augusztus 19. és 22. között a Filmfesztiválon.

A legjobb dokumentumfilmnek járó díjat Elek Judit Sára érdemelte ki Megálló című alkotásával. Fotó: Racskó Tibor

Vasárnap ünnepélyes keretek között vehették át a Bujtor István-díjat a fesztivál legjobbjai, köztük a kerecsendi származású alkotó, Elek Judit Sára Megálló című kreatív dokumentumfilmje, amely egy kis észak-magyarországi faluban élő fiatalember egyszerű életét és az élet körforgását állítja párhuzamba.

A kétmillió forint értékű összedíjazás mellett a fődíjasok Belánszky Beáta képzőművész szobrát, a Ster Erika által reprodukált Bujtor-mellszobrot és a Gyulai Attila képzőművész által készített Bujtor-festményt ábrázoló inget is hazavihették. A díjátadó gálán időkapszulát is elhelyeztek, amelybe az Ötvös Csöpi filmből ismert elvarázsolt dollárokra írták rá élményeiket a fesztiválozók – adták hírül a film.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában