tanévkezdés

2021.08.27. 21:00

Készen állnak a tanévkezdésre Hatvanban

A hónap utolsó napjáig az ország valamennyi iskolájában megkapják a tankönyveiket a tanulók.

T. O.

Szemlézik a diákok a felszerelést

Fotó: Albert Péter

A napokban adják át a tankönyveket a tanulóknak az oktatási intézményekben. A Bajza József Gimnázium tornatermében is roskadoznak már az asztalok a kötetek alatt. A diákokat különböző időpontokra osztották be, aminek eredményeként a fiatalok zökkenőmentesen vehetik át a felszerelésüket.

A hónap utolsó napjáig az ország valamennyi iskolájában megkapják a tankönyveiket a tanulók, így szeptemberben teljes felszereléssel kezdhetik el a tanévet. A Bajzában a tervek szerint augusztus 27-éig, kiosztják azokat mind az 514 diáknak.

– Intézményünkben tavaly óta nem indul általános gimnáziumi tagozat, szakirányú képzés zajlik. Kisgimnazistákkal, hetedikesekkel, nyolcadikosokkal is bővültünk, így hat évfolyamon tartjuk a tanórákat – részletezte Deák Andrea igazgató az önkormányzat hírportáljának.

Szemlézik a diákok a felszerelést
Fotó: Albert Péter

Az állam 2020 óta vállalja át az 1–12. osztályba járó nappali tagozatos diákok tankönyveinek az árát. Ezzel az az elsődleges cél az, hogy minél többet segítsenek a gyermekes családoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában