donorok

2021.10.10. 12:39

A szervátültetettek világnapját ünnepelték Egerben – fotók

A Szervátültetettek Heves Megyei Sport- és Érdekvédelmi Egyesülete az ismert illetve ismeretlen donoroknak állított emlékművet szombaton este a Kisasszony temetőben, és fejet hajtottak azok előtt, akik halálukban is más emberek életét mentették meg.

M. H.

2021.10.09 - Ismert és ismeretlen donorok emlékművének avatása - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Fodor József, a megyei szervezet elnöke – aki maga is az érintettek közé tartozik – elmondta, a donorok és szervátültetettek világnapján ünneplik azokat, akiknek hála újra minőségi életet élhetnek.

 

Farkas Attila alpolgármester hangsúlyozta, az emberi életnél nincsen fontosabb. – Bárki, aki bármilyen formában életet ment, az a humanizmusért, az emberiség fennmaradásáért tesz – húzta alá.

Dr. Biczók Szabolcs, az intenzív osztály orvosa hozzátette, a donáció lehetőségével munkájuk akkor is értelmet nyer, ha az általuk kezelt beteget már nem tudják megmenteni. Mindezek után Ailer Gellért atya áldotta meg az emlékművet, majd a résztvevők gyertyával a kezükben sétáltak le a Dobó térre, ahol egy perces néma csönddel tisztelegtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában