Már az első napon nagy volt az érdeklődés az oltási akcióhéten megyénkben is

Az Operatív Törzs legutóbbi tájékoztatása szerint a 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,1 százalékos, megyénkben ez az arány 65,4 százalék. Ennek javítása érdekében oltási akcióhetet szerveztek az egész országban.

Gidai Zsanett

Sokan várakoztak az egri kórház előtt is

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22. és 28. között oltási akcióhetet indított a hazai oltópontokon. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat, s a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. Szűkebb hazánkban is lehetőség nyílt az oltakozásra előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül. Láthatóan nagy volt az érdeklődés az első napon a megyei oltópontokon, ahol négy fajta vakcinával várják a hét többi napján is a polgárokat.

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet előtt hosszú sorok kígyóztak hétfőn délelőtt. Dr. Orosz Krisztina, az intézmény stratégiai igazgatója Heolnak elmondta, az oltókapacitásukat növelve öt oltóhelyet alakítottak ki. Ha szükséges, továbbiakkal bővül az Irgalmas rendi épület földszintjén lévő oltópont, amit a Markhot utca felől a Lenkey János Általános Iskolával szembeni zöld ajtón át lehet megközelíteni. Emellett Hevesen a rendelőintézetben is két oltóhely várja az oltakozni vágyókat.

Az egri kórházban felkészültek a nagyobb forgalomra Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Az egri oltópont munkáját a Heves Megyei Kormányhivatal adminisztratív munkatársakkal segíti és nyolc katona is részt vesz az irányításban, a lakosság informálásában. Az elmúlt héten naponta hatszázan oltatták be magukat. Az akcióhéten még több oltakozóra számítunk, folyamatosan figyelemmel kísérjük az igényeket és annak megfelelően növeljük az oltási kapacitásunkat – fogalmazott a szakember.

Az akcióhéthez csatlakozott az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet is. Tapasztalataink szerint Hatvanban az Albert Schweitzer Kórház Rendelőintézetében három oltási pontot alakítottak ki. A bejáratnál korán reggeltől hosszú sorok alakultak ki, de viszonylag gyorsan fogyatkozott a tömeg. Még úgy is, hogy voltak, akik nem kívántak sokáig várakozni, hanem olykor tolakodva, máskor különféle trükkökkel próbálták mielőbb felvenni a vakcinát. Feltűnő volt, hogy az űrlapok kitöltésére szolgáló asztalnál milyen sokan álltak sorba az első oltásért. Délben a rendelőintézet előtt már alig várakozott valaki.

További részletek a Heves Megyei Hírlap november 23-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában