Időjárás

2021.12.20. 11:30

Kiderült, fehér karácsonyunk lesz-e idén

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint – sokak örömére – szenteste havazhat is.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap/Czímer Tamás

Hétfőn reggelig délen, délnyugaton még előfordul kisebb eső, havas eső, hózápor; majd északkelet felől csökken a felhőzet – számol be a Köpönyeg. Mint írják: délután felhőátvonulásokra számíthatunk, és estétől északkeleten kialakulhatnak hózáporok. Többfelé lesz erős az északnyugati szél. Plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden többórás napsütés várható, délutántól megnövekvő felhőzettel. Főleg északkeleten, keleten lehet elszórt hózápor, vagy hószállingózás. Reggel mínusz 10 és mínusz 2, délután mínusz 1 és plusz 3 fok közötti értékeket mérhetünk. Reggelig még élénk lesz, majd gyengül a légmozgás.

Szerdán a Dunántúlon már erősen rétegfelhős lesz az ég, míg keleten még akár több órára is kisüthet a nap. Csapadék nem valószínű. Reggel keményen fagyni fog, délután is csak 0 Celsius-fok körül valószínű a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon, északkeleten elszórtan hullhat a hó. Erős melegedés kezdődik, a délnyugati tájakon már plusz 6, plusz 7 fok is lehet. Ezzel szemben az ország északkeleti felén beragad a hideg levegő, és akár egész nap fagyhat. A délies szél megélénkül.

Szenteste napján, pénteken a reggeli órákig szórványosan lehet vegyes csapadék: északkeleten hó, ónos eső, míg máshol gyenge eső, szitálás lehet. 

Napközben csapadékszünet lehet, de borult marad az ég. 0 és plusz 8 fok között alakul a maximum.

Karácsonyi kilátások: további enyhülés, főleg karácsony első napján többfelé esőzés várható. Karácsony második napján akár 15 fokos enyheség is lehet.

Forrás: Köpönyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában