Helyi közélet

2021.12.23. 17:00

Köszönet jár a váraszói közmunkásoknak

Az elmúlt hónapokban a csökkent közmunkás­létszám ellenére is számos feladatot elláttak a faluban.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Vin­cze Ferenc polgármestertől megtudtuk, hogy jelenleg kilencen dolgoznak a program keretein belül. Közülük hárman a helyi intézményekben, hatan pedig főként a közterületeken.  

Rendbe tették a temető kerítését, megtakarítottak két külterületi utat, olyan növényeket ültettek az új parkoló köré, amelyek a szakemberek szerint vadálló fajták. Esőbeálló és mozgáskorlátozott feljáró épült az ételkiosztó épülethez. 

A veszélyessé vált fákat szakember bevonásával kivágták. Ezek helyére jövő tavasszal újakat ültetnek.  Januárban hozzálátnak a patakmeder tisztításához a falu központi részén, valamint a helyi citerások számára alakítanak ki rendezvényteret. 

A falu vezetője úgy fogalmazott, a program kezdetekor közel harmincan tevékenykedtek a településen, ám mára többségük a versenyszférában helyezkedett el.  A jelenlegi kis csapatnak köszönhető, hogy a falu rendezett és tiszta. Nekik is jár a köszönet ez évi munkájukért. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában