Támogatás

2022.02.06. 09:27

Új, korszerű eszközöket kapott az adácsi védőnői szolgálat

A közelmúltban megérkeztek a településre a védőnői szolgálat fejlesztésére beszerzett korszerű eszközök, tájékoztatta portálunkat dr. Kiss László jegyző.

Sz. Sz. I.

Dr. Kiss László jegyző mutatta meg az új eszközöket.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A várótermi padokat, vizsgálóeszközöket, vizsgáló- és pólyázóasztalt, székeket és bútorzatot a Magyar Falu Program révén nyerte a község majdnem kétmillió forint értékben. Soha Márton polgármester már korábban arról adott hírt, hogy ezzel a fejlesztéssel előre gondolkodtak, hiszen a közeljövőben felépülő új intézményben használhatják majd a felszerelést. Az eddigi védőnői és fogorvosi szolgálat helyett ugyanis, hamarosan egy egészségügyi központot hoznak létre a faluban. 

Nem ez volt az egyetlen nyertes pályázat Adácson a közelmúltban, amely az egészségügy fejlesztését célozza. 2020-ban nyert a község közel hárommillió forintot az egészségügyi alapellátás fejlesztését szolgáló eszközbeszerzésre, tavaly pedig orvosi eszközök vásárlására nyertek mintegy kétmilliót a Magyar Falu Programban, ahol eddig összesen több mint 61,6 millió forintra pályáztak sikerrel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában