Segítség

2022.03.24. 17:47

Round Table segélyszállítmány érkezett Egerbe az ukrán menekülteknek

Nemzetközi segítségnyújtás érkezett a városba az egri Round Table közreműködésével.

Heol

A Round Table Hungary 3-as egri asztala, valamint a németországi Round Table Deutschland együttműködésében március 24-én humanitárius adomány érkezett Egerbe. Az adomány többségében egészségügyi, higiéniai és gyógyászati felszereléseket, kiegészítőket tartalmaz a tartós élelmiszerek és a ruházat mellett. 

 

Az adomány mennyiségére jellemző, hogy össztömege 12 tonna, összegszerűségben körülbelül 4,5 millió forint értéket képvisel. Ez a szállítmány csak a kezdete, annak a humanitárius segélyprogramnak, amit az egri szervezet a nemzetközi összefogás helyi végpontjaként tervez megvalósítani az Egri önkormányzattal való együttműködésben, továbbá Magyarország több keleti határmenti településén. 

 

A szállítmány az Egerbe érkező menekültek életkörülményeinek növelését hivatott szolgálni az önkormányzata által felajánlott munkásszállón.

 

 

Az Egerben fel nem használt eszközöket az egri szervezet tovább szállítja a keleti határnál létesített fogadópontokhoz.

 

Dobai Ákos Tóbiás a szervezet egri egyesületének elnöke elmondta, hogy a mostani szállítmány a német Round Table Hilfskonvoi nemzetközi segélyszállítmányozási programnak köszönhetően érkezett meg, melynek koordinátora a német oldalon Thomas Führer, a magyarországi ágról pedig Ábry Zoltán a Round Table Hungary nemzeti alelnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában