Felújítás

2022.04.05. 17:30

Új hivatali épületet alakít ki a Heves Megyei Kormányhivatal Egerben

Felújítják a volt nőtlen tiszti szállót.

HEOL

A ZIP Architects által közzétett látványterv

Forrás: epiteszforum.hu

A Miniszterelnökség 2018-ban döntött az Egri Járási Hivatal szervezeti egységeinek elhelyezésére szolgáló új hivatali épület kialakításáról a Heves Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében lévő, Eger, Kossuth Lajos utca 13. szám alatti ingatlanon - ismertette portálunkkal a Heves Megyei Kormányhivatal. Ahogy korábbi cikkünkben is jeleztük, a kormányhivatal 2019 februárjában tervpályázati eljárást indított, amelynek célja az új épület tervkoncepciójának kidolgozása és tervezőjének kiválasztása volt. A pályázatok értékelése során kiemelt szempont volt, hogy a korszerű, akadálymentesített épület az egri történelmi belvárosba és műemléki környezetbe illeszkedjen. A nyertes pályázó készítette el az engedélyezési és kiviteli tervdokumentációt a tervpályázati eljárás kiválasztott pályaművének továbbtervezésével.
2021. szeptemberében a kormányhivatal által elkészíttetett és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. által jóváhagyott kivitelezési dokumentáció alapján a BMSK Zrt., mint a Magyar Állam nevében eljáró beruházás megvalósítója, feltételes közbeszerzési eljárást folytatott le. A beruházás várható költsége nettó 3 milliárd 78 millió forint.A beruházás kivitelezésére vonatkozó vállalkozási szerződés a BMSK. Zrt. és a nyertes ajánlattevő Fenstherm Kontakt Kft. között 2022. március 16. napján megkötésre került. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Amint az egyedi kormányhatározat megjelenik a kivitelezéshez szükséges költségvetési forrásról, a beruházás elkezdődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában