Tájékoztató

2022.05.26. 18:51

Falugondnoki szolgálat indul Mónosbélben, családi napot is tartanak

Két pályázatukat hirdették nyertesnek

T. B.

Színes programokkal várják az érdeklődőket a június 4-i családi napon/Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Június elsején kezdi meg a működését a falugondnoki szolgálat Mónosbélben. Az önkormányzat május elején kapta meg az ehhez szükséges kisbuszt, amelynek elsődleges feladata az óvodások szállítása lesz, de szükség esetén részt vesz a közétkeztetésben, a házi segítségnyújtásban, mónosbéliek orvoshoz szállításában, de kirándulásokon, rendezvényeken is, vázolta Varga Sándorné polgármester a hónap eleji testületi ülésen elhangzott tájékoztatójában. 

A település az elmúlt időszakban két magyar falus pályázaton nyert, kommunális eszközbeszerzésre 4,6 millió forintot, közösségszervező munkatárs foglalkoztatására 3,5 millió forintot kapott. A játszótér, illetve a Rózsa utcai járda felújítására, a polgárőrhelyiség kialakítására vonatkozó pályázataik tartaléklistára kerültek, útfelújításra pedig biztosan nem nyertek pénzt. 

Az ülésen döntések születtek arról is, hogy bérbe adnak három ingatlant egy bélapátfalvi alapítványnak, amely menteni, gyógyítani szeretne sérült, vadon élő állatokat. Több, nem hasznosított, külterületi ingatlant pedig értékesítenek egy bélapátfalvi gazdálkodónak. Az önkormányzat a helyi kóbor állatok befogásával – amely kötelezően ellátandó feladat – a Borsodi Állatvédő Alapítványt bízta meg. 

Mónosbélben június 4-én családi napot tartanak, délelőtt bográcsfőző versennyel és gyerekvetélkedőkkel, délután pedig gyerekeknek szóló játékokkal.

A tervek szerint augusztusban két turnusban napközis táborokat szerveznek majd a helyi gyerekek számára. A mónosbéli időseknek is ajánlják majd a gondos óra programot.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában