Nyári tábor

2022.07.28. 12:58

Vidám hetet töltöttek a Balatonnál a Heves megyei gyerekek a Vöröskereszt szervezésében

Két év kihagyás után újra balatoni tábort szervezett a Magyar Vöröskereszt Eger Területi Szervezete általános iskolás gyerekeknek.

F. V. E.

Jó hangulatban telt a tábor

Forrás: Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete/Facebook

– Már húsz éve, hogy elkezdtük a táboroztatást. Remek, élményekkel teli napokat töltöttünk el a múlt héten a Balatonnál. Összesen 16 gyermek jött velünk Heves megye különböző részeiről, s volt köztük, aki most először látta a "magyar tengert" – mondta el portálunknak Kosik Mária, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete, Egri területi vezetője. Szántódon, Balatonföldváron és Tihanyban is kirándultak. Vonattal indultak, majd azt is kipróbálták, milyen komppal utazni, és kisvonatoztak is. Megnézték a helyi nevezetességeket, s meglátogattak egy érdekes kiállítást is a balatoni hajózásról. Egyik délelőtt játékos formában mutatták be a vöröskeresztes dolgozók munkáját, s erről rajzokat készítettek a gyerekek. 

– A kikapcsolódásé és a játéké volt a főszerep. Vízi csatáztunk, vízi bombáztunk, s rengeteget fürödtünk. Vidám és boldogság táborként emlegetem ezeket az alkalmakat. Itt nincsenek kötelező elemek, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Új barátságok születtek, szép emlékekkel tértünk haza – húzta alá Kosik Mária.

A hazaút végén a táborozók máris azt kérdezték, mikor mennek újra, mert annyira jól érezték magukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában