Augusztus 20.

2022.08.20. 12:27

A nyugdíjas klub irodalmi műsora és a Kurul dobosok színesítették az ünnepet Andornaktályán

A szombaton 10 órától a Sarlós Boldogasszony templomban tartott szentmisét követően rendezték meg Andornaktályán a megemlékezést az államalapításról. A rendezvénynek az eredeti tervektől eltérően – az eső miatt – az Ady Endre Közösségi Színtér, a helyi művelődési ház adott otthont.

S. S.

A szent korona másolatát kísérők menetét a falu polgármestere vezette fel

Forrás: Sike Sándor/HMH

A templomban megtartott kenyérszentelés után a résztvevők a Szent Korona másolatával és a megszentelt kenyérrel vonultak át a művelődési házba, ahol a Himnusz közös eléneklését követően – Barczi Zsolt polgármester felkérésére – egyperces néma felállással emlékeztek a héten elhunyt egykori polgármesterre, Daru Sándorra. 

Barczi Zsolt korábban egy Facebook-posztjában jelentette be a gyászhírt, amiből tudható: augusztus 15-én, életének 77. évében hunyt el Daru Sándor, aki 1998 októberétől kezdődően három önkormányzati cikluson, tizenkét éven keresztül, 2010-ig volt a település polgármestere.

Az ünnepi műsorban a helyi nyugdíjasklub irodalmi körének, majd a Kurul dobosok előadását hallhatták a megjelentek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában