Segítség

2022.08.05. 17:22

Életet mentett a kerecsendi polgárőr házaspár

Rosszulléttel küszködő, hatvan év körüli mikrobuszvezetőnek segített Kerecsenden egy járőröző polgárőr pár.

B. K.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Csütörtök este fél kilenc körül a szokásos járőrözés után épp hazaindulni készült Kőrösi Csaba, a Kerecsendi Polgárőr Egyesület vezetője és a felesége, aki ugyancsak önkéntesként dolgozik a szervezetben. Arra lettek figyelmesek, hogy a polgármesteri hivatal előtti leállósávban egy hatvan év körüli férfi parkolt le egy kisbusszal, és segítségért kiáltott.

Odasiettek, és látták, hogy a sofőr nagyon rossz állapotban van, de annyi ereje még volt, hogy hívja a 112-es segélyhívót. Csaba elmondása szerint a nejével együtt kisegítették az autóból, stabil oldalfekvésbe helyezték, miközben hívták a mentőket. Amíg a segítség a helyszínre érkezett, telefonon követték az utasításokat. Rövid időn belül két mentőautó érkezett a helyszínre, ahol megkezdték a kisbusz vezetőjének szakszerű újraélesztését.

A férfi életét a gyors beavatkozásnak és a laikus életmentőknek köszönhetően sikerült megmenteni és őt az egri kórház intenzív osztályára szállították, ahol jelenleg is a gondját viselik. Mint utóbb kiderült, a buszosnak szívritmus-zavara volt, ez okozta a hirtelen rosszullétét.   

A kerecsendi polgárőrök nem először mentettek életet. Korábban az egyik fiatalabb tagjuk is hasonló lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot.
A Heves Megyei Polgárőr Szövetség vezetése értesült a történtekről és már köszönetet is mondott az életmentő házaspárnak. A történtek kapcsán ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy az extrém hőségben vezessenek óvatosan, és gondoskodjanak a folyadékpótlásról! 

Több alkalommal is beszámoltunk olyan félelmet nem ismerő emberekről, akik volt, hogy a saját testiépségüket kockáztatták másokért. Legutóbbi alkalommal egy édesapa az M3-ason forgalommal szemben állt meg azért, hogy kereket cseréljen, miközben az egész család a kocsiban utazott. Az esetről videófelvétel is készült. Krisztián Gábor, a Magyar Közút Káli Mérnökségének forgalomtechnikai művezetője az esetet észlelve azonnal a helyszínre sietett.

Balog Csaba, az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója szabadnapján szívmasszázzsal segített egy balesetet szenvedett emberen.

Hosszú időn át feküdt magatehetetlenül a saját otthona bejáratánál egy idős beteg férfi, aki annak köszönheti az életét, hogy a lőrinciben szolgáló polgárőrök rátaláltak, s azonnal intézkedtek az egészségügyi ellátásáról. 

 

   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában