Kerékpározás

2022.08.30. 16:04

Gyöngyösi bringások is tekernek a Balaton körül

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem dolgozóinak kerékpártúrája a kapcsolatépítést és a feltöltődést szolgálja.

Sz. Sz. I.

A Balaton megkerüléséhez jó az idő, a víz és a csapat is

Forrás: a kerékpárosok helyszínről beküldött fotója

Balaton kerülő kerékpártúrát szervezett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) az intézmény munkatársai részére. Kedden, a második szakasz utolsó pihenőhelyén érte el portálunk telefonon Boldog Zsoltot, a MATE Testnevelési és Sport Intézete igazgatóját, a túra szervezőjét.

– Minden az eredeti tervek szerint halad. Vasárnap este találkoztunk Siófok-Sóstón, onnan hétfőn reggel 9-kor indultunk a 75 kilométerre lévő  Balatonberénybe, oda öt óra, fél hat között érkeztünk. Kedden 63 kilométer volt a táv, a célállomás pedig Balatonakali. E pillanatban a táv 65 százalékán vagyunk túl, és mindenki jól bírja a kerekezést. A Balatonnál egyébként nagyon jó az idő, a víz, és persze a tízfős társaság is. A MATE három campusáról jöttünk, öten Gödöllőről, hárman Gyöngyösről, Budáról pedig ketten. A túra fontos célja, hogy a campusok közötti kapcsolatot erősítsük, valamint a dolgozók a közelgő tanév előtt a sport révén feltöltődjenek. Arra törekszünk, hogy a MATE az egyik legsportosabb egyetem legyen – emelte ki Boldog Zsolt. 

Az egyetemi kerékpártúrázók szerdán reggel kezdik meg a 65 kilométeres zárószakaszt Siófok-Sóstóig. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában