Kapcsolatépítés

2024.05.23. 09:02

Floridában erősíti az amerikai kapcsolatot az egri egyetem delegációja

A csúcstalálkozó kiváló lehetőséget kínál a résztvevőknek arra, hogy megismerjék az amerikai egyetemek működését.

Molnár Helga

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem vezetősége is képviselteti magát a HungarianHub 4. Magyar Csúcstalálkozóján Floridában – írja az egyetem honlapján. Az esemény célja, hogy Magyarország kapcsolatot építsen az Egyesült Államokkal gazdasági, oktatási, társadalmi és kulturális területeken. Az egri intézményt dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor és dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes képviseli.

A csúcstalálkozó kiváló lehetőséget kínál a résztvevőknek arra, hogy megismerjék az amerikai egyetemek működését, gazdasági dinamikáját, legmodernebb innovációit és akár közös csereprogramokat is indíthassanak.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem delegációja elsőként Florida legrégebbi, 1883-ban alapított felsőoktatási intézményét, a Stetson Egyetemet kereste fel, ahol annak akadémiai programjaival, támogatási rendszerével és nyüzsgő hallgatói életével ismerkedtek meg. A látogatáson kiemelt szerepet kapott az atlétika, mint sportág, melyben fényes sikereket ért el az amerikai intézmény.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában