Állatok veszélyben

2022.08.30. 06:50

Egerben is gyakori, hogy halálra gázolják a macskákat

Kóbor és kijárós állatok is egyformán áldozatul esnek a nagy forgalomnak, de nem csak az autók tizedelik őket.

Sz. M. L.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

– Nagyjából egy hete jelent meg egy rendezett, ivartalanított kolóniában egy új macska. Egy hét jutott neki az utcán, az ismeretlenben – tették közzé Tierschutzprojekt Ungarn E.V. Facebook oldalán vasárnap este az egri cicás önkéntesek. Mint írták, vagy kitette valaki a macskát a számára ismeretlen, forgalmas helyre egy lakásból, vagy kiengedték, esetleg elszökött. De a tapasztalatlan állat rövid idő alatt egy autó alatt végezte, a tetem elszállíttatásáról egy önkéntesük gondoskodott.

 

– Amellett, hogy a szegény macska fájdalmak közepette elpusztult, amennyiben kárt, vagy balesetet okoz, akkor a tulajdonos felelősségre vonható. Ugyanis törvényi kötelezettsége van a gazdának, hogy telken, vagy lakásán belül tartsa az állatát. Ha pedig kitették, akkor állatelhagyás valósult meg, ami szintén büntetendő cselekedet – hangsúlyozta az önkéntesek vezetője, Kövi Rita.  Mint mondta, sajnos sok macska végzi egy autó kereke alatt, de az is előfordul, hogy véletlenül vagy szándékosan, de mérgezés áldozatai lesznek a városban az útjukra engedett házikedvencek vagy a kóbor állatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában