Vendéglátás

2022.08.30. 13:55

Nem szakítják meg az egri Senátor-ház működését

Zárt ülésen döntöttek arról az egri közgyűlés csütörtöki ülésén, hogy a Dobó tér 11. szám alatt lévő épületet, azaz a Senator-ház üzemeltetését nyílt versenyeztetéssel pályáztassák meg.

Sz. M. L.

A Senátor-ház közkedvelt mind a turisták, mind az egriek körében

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Mint ahogy arról korábban portálunkon már beszámoltunk, a megyeszékhelyen rendkívül népszerű Senátor-ház üzemeltetői azzal a kéréssel fordultak az önkormányzathoz, hogy járuljanak hozzá az érvényben lévő bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez. A témával az elmúlt héten tartott ülésén foglalkoztak a város képviselői.

A zárt ülés után Oroján Sándor (Fidesz-KDNP) arról adott hírt, hogy az EVAT Zrt. bonyolítja le majd az eljárást, amely nyílt verseny lesz, de csak olyanok pályázhatnak, akik legalább öt esztendeje vendéglátással foglalkoznak. 

– A Hotel Senátor-ház és Étterem jelenlegi, nagyon sokak által ismert és szeretett vezetői, Cseh Andrásné és a férje addig maradnak, amíg meg nem találjuk az új bérlőt, mert az a célunk, hogy a Senator-ház egyetlen napig se legyen bezárva. A Senator-ház Eger ékköve, kötelességünk gondoskodni a sorsáról, legjobb tudásunk szerint – fogalmazott a Fidesz önkormányzati frakcióvezetője.

Megkérdeztük Cseh Andrásné Csöpikét is a döntésről, ám addig, amíg nincs meg az utódjuk, nem szeretnének nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában