Honvédelem

2022.08.02. 10:03

Obsitosként mentek haza az abasári táborból a gyerekek

Légpuskával és íjjal is lőttek a nebulók, de vadászrepülőt is vezethettek.

Sz. Sz. I.

Az abasári honvédelmi tábor

Forrás: Abasár önkormányzata/Beküldött fotó

Az elmúlt héten ismét honvédelmi táborban tölthettek egy hetet az abasári és környékbeli tizenkét és tizenöt év ­közötti iskolások, adta hírül Kazsu Attila, Abasár polgármestere. A korábbi évekhez hasonlóan idén is az egri székhelyű 60. Mike József Területvédelmi Zászlóalj katonái foglalkoztak a táborlakókkal. Bóta Gergely főtörzsőrmester, táborparancsnok szerint rövid volt az öt nap, ha még maradhattak volna a gyerekek, igazi csapat kovácsolódott volna belőlük.

– A diákok az alaki- és menetgyakorlatok mellett a füzesabonyi lőtéren légpuskával lőhettek, s kipróbálhatták a falmászást. Az egri várlátogatás alkalmával az íjászat és a kardforgatás fortélyaival ismerkedtek, de egy vadászrepülő szimulációs vezetésére is kaptak lehetőséget – sorolta Bóta Gergely.

Az abasári tábor
Forrás: Abasár önkormányzata/Beküldött fotó

A kis kadétok végül megkapták az obsitot. A táborban nyújtott legjobb teljesítményért járó vörös barettsapkát az abasári Rostár Roland vehette át, aki a tábori aktivitása mellett idén az abasári általános iskola végzőseként is kiemelkedő eredményt ért el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában