Közgyűlés

2022.08.25. 13:29

Sajtótájékoztatón kritizálta Eger polgármestere a TOP-os döntéseket

A közgyűlés szünetében Mirkóczki Ádám, Minczér Gábor es Farkas Attila sajtótájékoztatót tartottak.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám

Forrás: Archív fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A polgármester elmondta, furcsa pillanatokban gazdag volt a csütörtöki közgyűlés első fele. 

– Felháborító és gyalázatos döntést hozott újra az Eger-ellenes koalíció, a baloldal és a Fidesz-frakció közösen. Közéletben megengedhetetlen stílusban zajlott a vita - mondta.
Kiemelte, hogy dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselővel, Szabó Róberttel a Heves Megyei Közgyűlés alelnökével, illetve Habis Lászlóval közös szakmai alapú egyeztetésen, konszenzusos döntés született, a város érdekében.

– Orojánék viszont ezeket sutba dobták, és újra a júniusban már megszavazott projekteket szavazták meg amelyek nem feltétlenül a város érdekét szolgálják. Ez árulás a saját pártjukkal és a várossal szemben is. Emellett hosszú hónapok munkáját is kidobták ezzel, meghiúsítva a mezőgazdasági iskola es a laktanya épületének cseréjét. Dacból megint betették az iskola épületét a Top Pluszba, így meghiúsítva, hogy az egyház és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem megkapja ezt az épületet, és hogy a város megkapja helyette a laktanyát. Ez a horrorkoalíció szembe ment a jó szándékkal, a szakmával, az Egri Főegyházmegyével – mondta Mirkóczki Ádám. Hozzátette, szerinte be kell fejezni a súlyos közéleti csatározásokat.

– Oroján Sándor mozgatja a szálakat es Mirkóczki Zita ugrál, vagy fordítva? - fogalmazott Minczér Gábor. – Arcátlan, felháborító, hogy ez a bagázs mindenki szakmai véleményét megkérdőjelezik, például Habis László javaslatait is – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában