Időközi választás

2022.09.29. 08:48

Egy polgármesterjelölt már bejelentkezett Nagyrédén

Hét önkormányzati képviselőjelöltet vett eddig nyilvántartásba a helyi választási bizottság.

Sz. Sz. I.

Időközi választások lesznek Nagyrédén, megvan a jelölt

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A nagyrédei helyi választási bizottság szerdáig közzétett határozatai szerint független polgármesterjelöltként már nyilvántartásba került Mészáros Tibor a november 13-ra kitűzött időközi önkormányzati képviselő- és polgármester-választásra. A bizottság határozata alapján már önkormányzati képviselőjelölt Korsós Róbert, Kálmán Miklósné, Balázs József, dr. Tóth Eszter Enikő, dr. Kovács István, Balázsné Kelemen Erika és Kovácsik Tiborné, ők valamennyien független jelöltként indulnak a megméretésen.

A jelölteket egyébként legkésőbb október 10-én kell bejelenteni. Polgármesterjelölt esetében 82, képviselőjelöltként pedig 28 érvényes ajánlást szükséges gyűjteni. A választási kampány szeptember 24-től november 13-án 19 óráig tart, az a voksolás napján a törvényi megkötések mellett folyik. A választás napján szavazni reggel hat és este hét óra között lehet.

Az időközi voksolásra azért van szükség a nagyközségben, mert a képviselő-testület augusztus 24-i hatállyal kimondta a feloszlását.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában