Dohányzás

2022.09.01. 09:00

Komoly bírság is kiszabható csütörtöktől Gyöngyösön

Mától tilos dohányozni a városi buszpályaudvar melletti, Koháry úti parkban.

Sz. Sz. I.

A rendelet értelmében az érintett területen az elektromos cigaretta használata is tiltott. Az erről szóló döntést a képviselő-testület még júniusban hozta meg. 

A gyöngyösi önkormányzat akkori közleménye szerint egyrészt a nemdohányzók védelme, illetve az egészségromlás megelőzése a cél. Ugyanakkor nagy problémát jelentett, hogy a pályaudvar területén az üzemeltető Volánbusz Zrt. akkor még nem jelölt ki dohányzóhelyet, így a pályaudvar mögötti parkban olyan mértékben emelkedett meg a cigarettázók száma, ami a gyalogosok egészségére is hatással volt. Az önkormányzati döntés után a Volánbusz Zrt. kérésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ felülvizsgálata a dohányzóhely kialakításának lehetőségét, és mára van cigarettázásra kijelölt terület a buszpályaudvaron. 

A dohányzásmentes övezet határát és a pöfékelésre kijelölt helyet a parkban térképek jelzik. Az említett szabályok megszegői akár harmincezer forintos bírságot is kockáz­tatnak. 
 

Címkék#dohányzás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában