Rezsi

2022.09.03. 10:11

Szereplési kényszerből riogat intézménybezárással az egri polgármester a fideszes képviselő szerint

Juhász Ádám önkormányzati képviselő (Fidesz) szerint az Egri Nők tovább kitartottak mint az egri polgármester.

Felszólaló: Juhász Ádám, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ahogyan azt pénteken a heol.hu is megírta, Mirkóczki Ádám polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: bezárná a színházakat, a strandot is, hogy a rezsiköltségeken spórljon. 

A bejelentés hullámokat vetett mind az egri, mind az országos híradásokban. Közleményben reagált az Evat. Zrt, de Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke is.

Pénteken késő este aztán újabb vélemény jelent meg a Facebookon. Ezúttal Juhász Ádám önkormányzati képviselő (Fidesz) osztotta meg, szerinte mit várnak az egriek Mirkóczki Ádámtól.

"Szereplési kényszer helyett szakmai döntések- ezt várják az egriek a polgármestertől - írta a képviselő.
Szavai szerint: Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatója ismét rávilágított arra, mekkora hiányosságokkal küzd a polgármester, ha gazdasági kérdésekről van szó. Ez önmagában is elég nagy baj, de tetézve mindezt egy nem múló szereplési kényszerrel és a szakmai egyeztetések teljes hiányával, már komoly problémát jelent. Lássuk a tényeket:

 Az önkormányzatnak és intézményeinek (pl. EKMK) villamos energiára 2022.12.31-ig lekötött szerződése van. Tehát eddig az időpontig egészen biztosan a kialkudott áron jut hozzá az áramhoz. A közbeszerzési eljárásnak köszönhetően az önkormányzat év végéig a jelenlegi rezsicsökkentett árnál is kevesebbet fizet, ami az elmúlt két év alatt 50-100 M Ft közötti megtakarítást jelentett.
 Az önkormányzatnak a földgáz beszerzésre 2023.10.01-ig van élő szerződése, ami lehetővé teszi, hogy szintén a lakossági rezsicsökkentett árhoz közeli értéken vásárolhasson fűtőanyagot.  
Magyarország kormánya azon dolgozik, hogy az elszabadult energiaárakat normalizálni tudja és lehetővé tegye az önkormányzatoknak és intézményeinek a lehető legkedvezőbb energiabeszerzést.

 Mirkóczki Ádám polgármester jobban tenné, ha a riogatás és zavarkeltés helyett Eger és az egriek érdekében a képviselőkkel és szakemberekkel történő egyeztetésekre koncentrálna!
Az Egri Nők tovább kitartottak, mint a polgármester, zárta bejegyzését Juhász Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában