Bródy Sándor Könyvtár

2022.10.04. 07:30

Eldobod az agyad, ha megtudod, hány Minaretet építhetnénk a Bródyból kikölcsönzött könyvekből!

Meg tudod tippelni, hetven év alatt hány kötetet kölcsönöztek ki megyeszékhelyünk könyvtárából? Biztosan nem találod ki, milyen magas tornyot kapnánk, ha ezeket egymásra építenénk!

F. V. E.

Az egri Bródy Sándor Könyvtár szervezésében is rengeteg program lesz a hétvégén

Forrás: Huszár Márk /Heves Megyei Hírlap

Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 70 éve nyitotta meg a kapuit az olvasók előtt. Rengeteg minden történt ez idő alatt az intézmény falai között, s azokon kívül is, és elképesztő számadatokból sincs hiány, ha visszatekintünk az elmúlt hét évtizedre. Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, tizenháromszor beiratkoztathatták volna Eger teljes lakosságát a könyvtárba. 

Ezzel azonban nem ér véget a megdöbbentő adatok sora. Lássuk a következőt! 

Belegondoltál már, hány kötetet kölcsönözhettek már ki az elmúlt 70 évben a Bródyból? S hogy ha tornyot építenénk ezekből a könyvekből, milyen magas lenne? 

Meg fogsz döbbenni, erre biztosan nem számítottál!

A megnyitás óta összesen 14 millió 321 ezer 144 darab kötetet kölcsönöztek ki az olvasók. 

– Kiszámolták a kollégák, ez annyi, mintha 7160 Minaretet építenénk. Ráadásul a számításhoz kis könyveket vettek alapul, mindössze három centiméter vastagságúakat. Ennél azonban vannak jóval vastagabbak is, így akár ennél több Minaret is kijöhetne az építmény magasságából – ismertette Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, az intézmény igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában