Rekortán

2022.10.26. 16:56

Gumipályán kocoghatnak a hatvaniak a kastélykertben ezentúl

Átadták a kastélykerti fotúkört, több mint 93 millió forintba került.

T. O.

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

 Az 1100 méter hosszú, 1,2 méter széles, öntött gumiból készült létesítmény – amely rétegrendre terített új aszfaltburkolatra készült szegélykövekkel – bruttó 93 millió 752 ezer forintba került, amelyből támogatás címén bruttó 35, 8 millió forintot nyert az önkormányzat. Ehhez az önerő mintegy bruttó 58 millió forint volt.

A városban jelenleg is rendkívül aktív a futóélet, sok tagja van a népszerű Fut60 Sport Egyesületnek és az általuk szervezett közösségi futásoknak, illetve a városi futórendezvényeknek – mint például a futófesztivál vagy a félmaraton – is. Azonban a futópálya nélkül csak a kerékpárutak és járdák álltak rendelkezésére. A lakossági igénynek eleget téve az önkormányzat pályázatot nyújtott be az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. által meghirdetett Országos Futópálya-építési Programra az Aktív Magyarországért Program keretén belül. A támogatási kérelmüket februárban kedvezően bírálták el.

A Zagyva-ligetben található kültéri fitneszpark nagy népszerűségnek örvend, sokan használják, ezért a település vezetése ezt a sportolásra alkalmas területet kívánta bővíteni a futópályával, amely a Grassalkovich út felőli oldalon indul és a fitneszpark, valamint a játszótér mellett elhaladva a Kastélykerti lakótelep mögötti ligetes részen megfordulva ugyanoda tér vissza. Az önkormányzat azt is vállalta, hogy az átadást követő öt éves fenntartási időben évente legalább négy alkalommal ingyenes futórendezvényt, közösségi futást vagy sportnapot szervez a futópályán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában