Ingatlanpiac

2022.11.03. 11:26

Csökkent az eladó lakások iránti érdeklődés megyénkben is

Hevesben 41 százalékos volt a csökkenés.

M. H.

Továbbra is ellentétes irányba halad az országos lakáspiac két oldala, októberben a kínálat szerény növekedésével párhuzamosan a kereslet mérséklődött – derül ki az ingatlan.com összesítőjéből, amely azt is bemutatja, hogyan alakult a kereslet az egyes megyékben és a fővárosban. Az országban októberben a friss kínálat egy százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ugyanis közel 33 ezer eladó lakóingatlan-hirdetést adtak fel a tulajdonosok és az ingatlanközvetítők. A legjelentősebb növekedést a községek könyvelhették el, a legkisebb településeken 9 százalékkal bővült a feladott lakás- és házhirdetések száma tavaly októberhez képest. A megyeszékhelyeken pedig 4 százalékos volt a növekedés.

Az eladó ingatlanok teljes kínálata is bővült, október végén több mint 165 ezer eladó ingatlanhirdetésből válogathattak a vevők, szemben az egy évvel korábban elérhető 155 ezer eladó ingatlanhirdetéssel. A kereslet országos szinten jelentősen elmaradt az egy évvel ezelőttitől. Az eladó lakások iránti érdeklődés több mint 40 százalékkal esett vissza múlt év októberéhez viszonyítva.

Hevesben 41 százalékos volt a csökkenés. A szakértők szerint a kereslet és a kínálat októberi alakulása nem jelent meglepetést, ugyanis az infláció gyorsulása, a reálbérek emelkedésének jelentős lassulása, a rezsiszabályok változása, ezzel összefüggésben a megélhetési kiadások növekedése miatt továbbra is óvatosak a lakásvásárlást tervezők.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában