Heol.hu podcast

2022.11.25. 17:00

Podcast: az egri gesztenyefák titkairól is beszélt a főkertész

A Heol-podcast csatorna legújabb vendége Ferenczy Tamás, Eger főkertésze volt.

HEOL

Ferenczy Tamás kertészmérnök, Eger főkertésze volt a Heol-podcast vendége

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Korábban portálunkon is beszámoltunk arról, hogy idén az év fasora díjat az egri Érsekkert gesztenyefái nyerték. Erről, és a szakma rejtelmeiről is kérdezte Ferency Tamást legutóbbi podcast-adásunkban Szabadi Martina Laura.
– Nagy felelősség ez az elismerés a városnak, amellett, hogy országosan is jelentős díjról van szó. Az Érsekkert tíz hektáros védett terület a városban, több száz fával, amelynek uralkodó fája a gesztenye. A fősétány mellett található a fehérvirágú gesztenye, amely kiérdemelte ezt az elismerést – fogalmazott a szakember.

Ferenczy Tamás arról is beszélt, hogyan, milyen módszerekkel védik a fákat a megyeszékhelyen. 
– Az elsődleges preventív módszer a lomnak az összegyűjtése. Büszke vagyok arra, hogy országosan is egyedülálló a Börtön a Városért program, amelyben immáron 14 éve segít nekünk a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet. Nekik oroszlánrészük van a díj elnyerésében is. Ezen kívül növényvédelemmel lehet még védekezni, úgynevezett injektállással vagy permetezéssel – tette hozzá.

Hallgassa meg a Ferenczy Tamással készített podcast-adásunkat teljes egészében videa- és spotify csatornánkon:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában