Segítségkérés

2022.12.18. 16:36

Adományokat várnak a családok az egri Béke utca környékén

Számos kisgyermekes családban rettegnek a közelgő, hosszú téli szünettől. Sok helyen már most is éheznek. Segítségre van szükségük.

B. K.

Kéréssel fordult portálunkhoz, így olvasóinkhoz a SZETA Egri Alapítványának elnöke, Farkas Zsuzsanna. Levelében azt írja, él Egerben a Béke-telepen három-négy nagy család, akik több gyermeket nevelnek, de rendkívül rossz anyagi körülmények között élnek, nincs ennivalójuk. Már előre félnek attól, hogy hamarosan jön háromhetes téli szünet, s nem lesz mit enni adni a gyerekeknek. 

Az alapítvány segít, amennyire képes. A minap az egyik kisbabának tápszert vittek, mert már nem volt mivel táplálni. Van egy 11 hónapos, alultáplált kicsi gyermek is, aki szintén nem jut rendszeresen ételhez. 

Az alapítványi vezető elmondta, ők már nem győzik erővel, pénzzel, mert naponta 12-14 gyereknek adnak uzsonnát és vacsorát a tanodai foglalkozások után.
Arra kér minden jószándékú embert, hogy segítsen tartós élelmiszerrel a rászorulóknak. Főként konzerveket, levesporokat, tésztát, krumplit, bármilyen tápláló élelmet örömmel fogadnának, s azokat célzottanm a legrászorulóbbaknak juttaják el. 

Az adományokat le lehet adni a SZETA  Adománypontján (Eger, Széchenyi u. 78., nyitva tartási időben), vagy Egerben, a Béke út 60. szám alatti SZETA-Házban 13.30 - 18 óra között.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában