Visszapillantó

2022.12.31. 11:51

Lélekgyógyító alkotások születnek Bodonyban: erről is írtunk idén

Idén májusban Bodonyban jártunk vendégségben, ahol lélekgyógyító és szép alkotások, mandalák születnek Boros Betty keze alatt.

B. K.

Boros Betty, mandalafestő

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Miközben az alkotóval életéről és annak válságairól beszélgettünk, úgy fogalmazott: 

- Ma már tudom, hogy a teremtett világban minden mandala. A bennünket körülvevő élet ezernyi megnyilvánulása, a sejtjeink működése is. A mandalák lelkünk kivetített képei, amelyek bennünk és a környezetünkben tükröződnek - mesélte. 

Betty műveiben színekben, fényekben, üvegekben ásványokban, gyöngyökben testesül meg mindaz, amit a világról érez, gondol. Ezek a gondolatok, érzések tiszták, szabadok, ezért olyan nagy hatásúak.

Alkotásai, különleges ékszerei kiállításról kiállításra vándorolnak. Nyíregyházán a Váci Mihály Kulturális Központban a 7 világ – 1 forrás – 7 alkotó című tárlaton csodálhattuk meg műveit, melynek mottója „Nem az ősöket követjük, hanem amit őseink követtek”. 
Évről évre visszajár a kapolcsi összművészeti fesztiválra is, ahol olyan barátokra tett szert, akik egymás alkotásaira rácsodálkozva szavak nélkül is megértik egymást.

Bodonyi otthonában, ahol alkot, mindenkit örömmel lát, írtuk korábbi cikkünkben.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában