Rendezvény

2022.12.19. 11:36

Színes programokkal segítették az ovisok ráhangolódását a karácsonyra Egerben

Adventi napot tartottak az óvodásoknak az Epreskert utcai intézményben.

HEOL

Adventi napot tartottak az Epreskert úti óvodában

Forrás: Egri Kertvárosi Óvoda Epreskert utcai Tagóvodája

– Karácsonyi csodavárás néven tartottunk adventi napot az Egri Kertvárosi Óvoda Epreskert utcai Tagóvodájában – közölte portálunkkal Pál Edina, az intézmény óvodavezetője. – Délelőtt az óvodapedagógusok szeretetjátékokat játszottak a gyermekekkel, ráhangolódásként a további programokra.

Az ovisokat nagyon érdekelte a kézműves foglalkozás
Forrás: Egri Kertvárosi Óvoda Epreskert utcai Tagóvodája

– Délután, a szülők érkezését követően, minden csoportban a gyermekek eljátszották az eredeti, felnémeti gyűjtésű Betlehemest – folytatta az intézményvezető. – Ezt követően pedig olyan eseményt szerveztünk a szülők, a gyermekeik és a vendégeink számára, ahol a kézműves kuckók által nyújtott tevékenységeken keresztül együtt érezhették át az adventi időszak lélekmelengető hangulatát. Természetes anyagok felhasználásával készíthettek karácsonyfa díszeket, kopogtatókat és díszíthettek mézeskalácsot. Mesekuckónkban adventi, karácsonyi meséket hallgathattak az érdeklődők.

Kialakítottunk egy olyan „teaházat”, ahol a fények, illatok és zene harmóniájában, egy finom tea és mézeskalács mellett picit megpihenhettek és beszélgethettek a szülők és gyermekeik. A nap zárásaként az udvaron közös énekléssel, „bölcsőcske” gyermeki körjátékkal az óvoda dolgozói, szülők és gyermekek közösen élhették át a karácsonyi csodavárás örömét.

A teaházban pedig ráhangolódhattak az ünnep csendjére
Forrás: Egri Kertvárosi Óvoda Epreskert utcai Tagóvodája

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában