Közlekedés

2023.01.13. 09:00

A balesetveszély elkerüléséért telepítettek sorompót Gyöngyösön, közli az önkormányzat

A balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében fizikai akadállyal zárta le az új ipari terület Karácsondi útról nyíló útját az önkormányzat.

HEOL

Sorompó a ipari park bekötő úton

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Még 2022 márciusában adták át a város új, mintegy 200 hektáros ipari területét, erről portálunk is írt: 

A Karácsondi útról nyíló beruházási övezet teljes közművesítéssel várja a betelepülő cégeket, és első lépésként a megközelítést lehetővé tévő út is elkészült – olvasható a gyöngyösi önkormányzat hivatalos honlapján.

A Karácsondi útról nyíló új útszakasz – amely hivatalosan még nincs forgalomba helyezve – elsősorban az ipari terület megközelítését szolgálja, a végén kamionfordulót építettek a biztonságos megfordulás érdekében. A megépült út részét képezheti a tervezett, Gyöngyöst délről elkerülő útnak, egyelőre azonban a vasúti átjáró előtt véget ér, így a síneken való átkelés rendkívül balesetveszélyes, hiszen azt semmilyen biztosítóberendezés nem segíti. Az elmúlt hónapokban azonban a tapasztalatok szerint egyre többen használták az útszakaszt különböző célokkal, ami a december 11-én életbe lépett új vasúti menetrenddel megnövekedett vasúti forgalom miatt különösen veszélyes, ráadásul abban az átjáróban néhány évvel ezelőtt halálos baleset is történt - közölték.

Minderről az önkormányzat tájékoztatta a MÁV-ot, ugyanakkor a balesetveszélyes helyzeteket látva az önkormányzat úgy döntött, sorompóval zárja el az útszakaszt az autósok elől, fizikailag is megakadályozva ezzel az út használatát, amely egyelőre kizárólag az új ipari terület megközelítését szolgálja.

A balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében az önkormányzat arra kéri az autósokat, ne kerüljék meg a fizikai akadályokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában