Válasz

2023.01.12. 14:49

A parkolóház beázik, csak nem a piac melletti, hanem a másik, így reagál a KDNP Egri alapszervezete

A DK Mirkóczki Ádám polgármesternek adott igazat az egri parkolóház vitájában. Erre reagálva Rozmán Éva a KDNP Egri alapszervezetének elnöke csütörtökön választ juttatott el portálunkhoz.

HEOL

Bezárt a parkolóház a Katona téren

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Ahogy arról korábban beszámoltunk, A DK közleménye szerint felelősöket kell keresni.

A KDNP levelét változtatás nélkül közöljük. Ezt írja az alapszervezet elnöke: 

"Nicsak,ki beszél itt!" Sajnálatos, de érthető, hogy a DK egri szervezetét a tények semmiben sem zavarják.

A tények:
Bajnai Gordon - akit a jelenlegi DK politikusok is támogattak - kormányzati döntése volt, hogy az egri belvárosi rekonstrukcióban is kötelező egy nagy értékű magánberuházásnak lennie.
Rendkívül előnytelen szerződésről akkor beszélhetünk, ha magánberuházás megvalósítására a jelenleginél jobb ajánlat érkezett volna. De nem érkezett!!!
Ám beszélhetnénk-e előnytelen szerződésről, ha 2020 áprilisától az önkormányzat úgy élhetett volna vételi jogával, hogy a bekerülési érték felénél kevesebb vételárért az egri ingatlan tulajdonjogát megszerezhette volna? Annak ellenére, hogy a fedezet megvolt, a polgármester ezt mégsem tette meg. Ez az a tény, amiért előnytelenné vált a szerződés.
Úgy tűnik, ahogy a DK képviselőjének, úgy a polgármesternek sem volt szerencséje a szerződést elolvasni, mert azt mégsem feltételezhetjük, hogy szándékosan kívántak volna kárt okozni.
Tény, hogy a parkolóház beázik. Csak nem a piac mellett megépült, hanem a jelen ciklusban épített. A DK-t ez sem zavarja a lázas felelőskeresésben.
Van a DK közleményének egy bája. Az önmagát - minden alap nélkül - demokratikusnak valló koalíció egyetért azzal, hogy a közgyűlés demokratikus módon hozott határozatát a polgármester ne hajtsa végre. Összenő, ami összetartozik.

Címkék#válasz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában