Problémák

2023.01.30. 19:56

Az időközi választás örökölt ügyeket hagyott az új boldogi vezetésre

Akik azt remélték, hogy a tavaly novemberi időközi választás sok minden megold a településen, azoknak ma már látniuk kell, hogy egyes régebbi ügyek utóélete korántsem ért véget.

Tari Ottó

A legutóbbi választás során a helyiek szép számban nyilvánítottak véleményt, ami szoros végeredményt hozott

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Amikor 2022 nyarán a képviselő-testület arról határozott, hogy feloszlatja önmagát, a közvetlen kiváltó okok egyik legfontosabbika volt, hogy az akkori polgármester, Laczkó Roland elmozdította a jegyzőt. A község vezetése új hivatalvezetőt választott, akit azonban – mint megírtuk – az új grémium a próbaidő lejárta előtt felmentett megbízatásából. Sokaknak az internetes portálokon olvasható véleménye szerint azért, hogy elődjét visszahelyezhessék állásába.

Úgy tudjuk, a tavaly nyáron felállított jegyzőnő a bírósághoz fordult, s az elmúlt héten Miskolcon meg is történt a perfelvétel. Erről egyelőre nem tudni többet, mert az érintett korábban azt mondta, nem kíván a nyilvánosság előtt foglalkozni a történtekkel, másrészt pedig az azóta leváltott polgármester, Laczkó Roland azt állítja, hogy őt nem idézték be a tárgyalásra.

– Egyelőre csend van, senki nem tud semmit. Hétfő délután a tervek szerint képviselő-testületi ülés lesz, a meghívó alapján nyilvános, de ez menet közben változhat – mondta megkeresésünkre még vasárnap Lackó Roland. Sok minden tisztázódhat, de előfordulhat az is, hogy a témák tárgyalása során zárt ülést rendelnek el, és mostanában arra sincs garancia, hogy a közösségi portálokon „élőben” közvetítik az eseményt.

Az ex-polgármester úgy értesült, hogy a mostani képviselő-testület döntött arról is, hogy őt ne idézzék be tanúként a munkaügyi perben, de ez a bíróság mérlegelése alapján a későbbiekben változhat.

– Biztosan megvan az oka, hogy egyesek mellőznének, így azonban nem tudom megvédeni a saját álláspontomat. Mindezek alapján kijelentem, hogy ha a jövőben engem vádolnak azért, mert az esetleges bírói döntés alapján a falu anyagi helyzete jelentősen megsínyli a jegyző leváltását – mert hogy az önkormányzatnak fizetnie kell az elmozdítása miatt –, azonnal feljelentem rágalmazásért, becsületsértésért. Természetesen, ha a per végkimenete nem pénzben mérhető, hanem például a munkaviszony visszaállításával záródik, azt is el kell fogadni – jelentette ki Laczkó Roland.

Püspöki Istvánné polgármesterrel ismertettük elődje állításait, aki a felvetésekre közölte: a hétfő délutáni testületi ülés is nyilvános, azt az interneten „élőben” közvetítik. Kivéve a személyi kérdéseket érintő napirendi pontokat, amelyekről zárt ajtók mögött tárgyalnak. A községvezető azt is elmondta, hogy arról majd a bíróságnak kell döntenie, hogy kiket idéz meg a jegyzőnő tárgyalására. Elismerte, hogy a képviselő-testület is tárgyalt és szavazott az ügyről, ugyanakkor hozzátette, hogy ez nem lehet hatással a bíróság állásfoglalására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában