Folytatás

2023.01.19. 20:21

Horváth László szerint a baloldal hergel a recski bányanyitás miatt

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is megszólalt a recski bányanyitással kapcsolatban.

HEOL

A recski bánya

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Facebook oldalán azt írja, a baloldal a választási kampányban bányanyitást akart Recsken. Most, hogy nyílik egy új bánya a településen, a baloldal tiltakozik.

– Az elempés Schmuck Erzsébet a közmeghallgatáson hergelt, ma a párbeszédes Tordai Bence sajtótájékoztatót tartott, Hadházy Ákos is megérkezett: nettó hazugságokkal próbálnak pánikhangulatot kelteni saját politikai céljaik érdekében. Az persze tény, hogy az előírt engedélyeztetésnek és tájékoztatásnak eleget tett ugyan a hazai beruházó cég, de lehetett volna figyelmesebb, részletesebb az előzetes kommunikáció helyben: akkor most nem a messzeföldről ideküldött politikusok hangulatkeltésével kellene foglalkoznunk, hanem nyugodtan, közösen terveznünk az új lehetőségek mentén - fogalmazott Horváth László. 

Mint írta, a baloldal ma felszólította a roma jogvédőket is, hogy jöjjenek segíteni Recskre. Sosem jártak itt, nem tájékozódtak, felkészületlenek, csak balhét akarnak. Mi már itt vagyunk egy ideje, és egy bányásztelepülésen van tapasztalatunk a bányászattal kapcsolatban, és békésen megvoltunk nélkülük. Azonban, ha a baloldal ebből is romaügyet akar kanyarítani, jelzem előre, hogy a gyöngyöspataihoz hasonló, határozott reakcióra számítson. 

– Ez nem romaügy, hanem Recsk ügye: egy magyar befektető, 25 éve saját területén, modern technológiával kőbányászatba kezd, vasúton szállít és védőfalat épít, munkahelyet teremt és jelentős mértékű adót fizet, mely a helyieket szolgálja majd. Vállalása szerint a munkával járó hatásokat pedig minimálisra csökkenti - ennek betartására a hatóságok, polgármester úr és magam is együtt fogunk ügyelni. A baloldal még ide sem ért, és máris eltévedt vidéken - osztotta meg a közösségi oldalán a képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában