Belső vizsgálat

2023.01.10. 15:03

Hűtlen kezelés, okirat hamisítás miatt tehet feljelentést az egri önkormányzat

Minczér Gábor alpolgármester szerint nagyon nincs rendben valami az Evat Zrt. háza táján.

Sz. M. L.

Főleg a kiszolgáló helyiségek tisztaságával kapcsolatban vetődtek fel problémák

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Mindenki számára ismert, hogy októberben elmondtuk Mirkóczki Ádám polgármesterrel, hogy 600 millió forintot kiszerveztek egy külsős takarító céghez a városgondozás lecserélésével az Eger Termál Kft-től. Szintén beszámoltunk róla, hogy az Evat cégben gyanús foglalkoztatás miatt indítottunk belső vizsgálatot – kezdte sajtótájékoztatóját Minczér Gábor alpolgármester kedden.

– Mindkét ügyben belső ellenőrzési vizsgálatot indított a hivatal, s ez be is fejeződött. Előbbiről még részletes sajtótájékoztatót tartunk, a felügyelőbizottság jegyzőkönyvét Mirkóczki Zita még nem adta át többszöri kérésre sem.  Egyébként éppen a napokban adott hírt a Heol arról, hogy a köztisztaság nem javult– tette hozzá.

– A gyanús foglalkoztatásról el kell mondanom, hogy a belső ellenőrzés az általam akkor elmondottakat igazolni látszik. Felmerült a hűtlen kezelés, az okirat hamisítás, a hivatali hatalommal való visszaélés és a színlelt szerződés gyanúja is, így az önkormányzatnak büntetőfeljelentést kell tennie a rendőrségen – mondta.

Hozzátette, hogy Szűcs Tamás Evat vezérigazgató az egerinfo.com oldalnak azt nyilatkozta, hogy a parkolóház hiányzó dokumentációját ő átadta az aljegyzőnek. 

– Kérdem én, hogy nem készít erről átadás-átvételi jegyzőkönyvet? Ez nem túl felelős vezetésre vall – mondta Minczér Gábor.

 Egyébként ugyanebben a kérdésben lapunk megkeresésére még nem válaszolt az Evat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában