Harkály Ház

2023.01.17. 09:10

Nagy siker volt a program, cinegéket, csuszkákat is gyűrűztek Mátrafüreden

Az év első családi programját rendezték vasárnap a mátrafüredi Harkály Házban.

HEOL

Forrás: BNPI/Facebook

– Örömünkre szolgál, hogy a madárgyűrűző programjaink mindig nagy népszerűségnek örvendenek, ezen alkalmakon szinte minden korosztály képviselteti magát. Így volt ez a mai napon is, ugyanis a kellemetlen időjárás ellenére több család apraja-nagyja velünk tartott – olvasható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos Facebook-oldalán

Az előkészületek már hetekkel ezelőtt elkezdődtek az eseményre, a szervezők ugyanis finom csemegékkel igyekeztek odaszoktatni a környék azon madárfajait, amik szívesen látogatják télen az etetőket.

Mint írták, ennek meg is lett az eredménye: a délelőtt során számos egyedet sikerült az etetők közelében kihelyezett hálók segítségével befogniuk, majd a gyűrűzés után szabadon engednünk. A hálóba akadt madárfajok mind-mind gyakori vendégei az etetőknek, így akár otthon is megfigyelhetjük őket, de a résztvevők testközelből találkozhattak csuszkákkal, és a cinegefélék több fajával, így szén-, kék-, és barátcinegékkel is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában