Bányanyitás

2023.01.19. 19:17

Segítséget ajánlott a recskieknek a Párbeszéd

Online tartottak sajtótájékoztatót.

MTI

A recski bánya

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Párbeszéd támogatást és segítséget ajánlott a Recsken élőknek a település mellé tervezett bánya ügyében – írja az MTI. A párt társelnöke egy csütörtöki, Recsken felvett, de online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az elmúlt hetekben komoly vihart kavart a helyiek körében a bányanyitás terve. Tordai Bence bírálatként megjegyezte, hogy megpróbálták kikérni a dokumentumokat, de az illetékesek "valami oknál fogva nem képesek biztosítani" az engedélyek nyilvánosságát. Szavai szerint azt senki nem várhatja el, hogy hatástanulmányok ismerete nélkül, bizalmi alapon elhiggyék, hogy minden rendben lesz.

Ürmös István, a Párbeszéd Heves megyei elnöke arról beszélt, hogy a legutóbbi közmeghallgatáson a kérdéseire konkrét válaszokat kapott, de "sajnos egyik sem fedte a valóságot". Berki Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője azt állította, a tervezett bánya melletti utca lakóit semmilyen formában nem tájékoztatják arról, hogy mi fog történni. Úgy fogalmazott: lehet arról beszélni, hogy az utcában álló épületek mennyire értékesek, de az biztos, hogy az azokban élőknek ez minden vagyonuk. A politikus arra kérte a roma jogvédőket, és minden olyan roma szervezet, akiknek fontos az ügy: figyeljenek arra, hogy az emberek ne szenvedjenek hátrányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában