Állatvédők

2023.01.31. 14:00

Rendezni kell a durandai kóbor ebek problémáját, ebben teljes az egyetértés Gyöngyösön

Az egyeztető fórumon pártpolitika-mentes összefogás dolgozta ki a lépéseket a megoldáshoz.

Szabó István

Közösen keresik a megoldást

Forrás: Szurkolók az Állatokért Alapítvány/Facebook

Egyeztető fórumot tartottak hétfőn Gyöngyösön a durandai városrészen kóborló ebek okozta probléma megoldására. Kévés Tamás alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte a megbeszélést, amelyen többek között a városháza, a helyi rendőrkapitányság, a városrendészet, a városi ebrendészetet üzemeltető városgondozás és egy állatvédő szervezet vezetői mellett részt vett Horváth László, a Fidesz-KDNP, illetve Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője is. 

Kévés Tamás szerint nagyon hasznos volt a fórum. 

 – Kezdődik a munka: ebösszeírás lesz, valamint találkozunk az ottani állattartókkal, hangsúly helyezünk az oktatásukra a felelős állattartásról, bevonva a Szurkolók az Állatokért Alapítványt is. Fontos, hogy tudunk pártpolitika mentesen dolgozni, a megoldás a fontos mindannyiunknak – fogalmazott Kévés Tamás.

Horváth László szerint végre elindult az érdemi munka a helyzet rendezésére. 

– Meghatároztuk a legsürgetőbb beavatkozási pontokat, a felelősségi köröket, az együttműködés alapjait. Köszönöm, hogy az állatvédelmi, hatósági, politikai és civil szereplők összefogtak a régóta tarthatatlan helyzet megszüntetéséért. Ez az egyetlen jó irány, a törvényeket be kell tartatni. Az állatvédelem közös ügyünk, a felelős állattartás pedig közös érdekünk – emelte ki Horváth László.

Dudás Róbert szerint példaértékű összefogás valósult meg Gyöngyösön. 

– A civilek, az önkormányzat és a pártok is felismerték azt, amit régóta szorgalmazok: a helyieket érintő kérdésekbe nem szabad pártpolitikát belevinni. A felelős állattartás mindannyiunk érdeke. Most elindult egy folyamat, amihez minden segítséget megadok. Bízom benne, hogy nemcsak az érintett városrész lakóit, hanem egész Gyöngyöst érinti ez a változás – mondta Dudás Róbert.

Ferenczy Dániel városrendészeti igazgató szerint sikerült a probléma gyökerét megragadni, és azt projektelemekre szétbontani, hogy az egyes lépések hatékonyan kövessék egymást. A Szurkolók az Állatokért Alapítvány közlése szerint teljes egyetértés volt a hatóságok és köztük.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában