Fejlesztés

2023.01.06. 20:18

Tornaszobával is bővül az egerfarmosi óvoda a nyertes pályázatnak köszönhetően

Egerfarmoson nemrégiben 100 millió forintot nyertek TOP Plusz pályázaton a helyi óvoda bővítésére.

F. V. E.

Petrik László polgármester

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Petrik László, a település polgármestere portálunknak elmondta, a pályázatnak köszönhetően nagyobb mozgástere lesz az ifjú egerfarmosiaknak, s bíznak benne, hogy ezáltal még több család dönt majd úgy, hogy a helyi óvodába íratja be gyermekét.

– A meglévő épület mellé épül majd egy tornaszoba és egy sószoba, valamint mellékhelyiség felnőttek és gyerekek részére is. Most összesen 22 óvodásunk van – ismertette a polgármester.

Jelenleg egy csoportszoba van az óvodában, és egy csoport működik. A fejlesztésre szoruló gyerekeket külön helyiségben fogadják.

– A bővítéssel nagyobb tér áll majd a kicsik rendelkezésére, s télen is lehetőségük lesz tornázásra. Szabadtéren most is remek hely van a mozgásra, sok játék van a területen, de hideg időben nagy könnyebbséget jelent majd az új tornaszoba – fűzte hozzá Petrik László.

Közbeszerzésköteles a pályázat, így a munkálatok megkezdésének időpontját még nem tudják, de bíznak benne, hogy mihamarabb el tudják kezdeni a bővítést, és mielőbb birtokba vehetik a gyerekek a nagyobb területet.

Nem tétlenkedtek az elmúlt időszakban sem, most fejezték be három utcában az új járda burkolatot, s két utcát leaszfaltoztak, tudtuk meg a település vezetőjétől. A teljes községet érintő szennyvízberuházás lezárult, jelenleg a próbaüzem zajlik. A lakosság 35 százaléka már rácsatlakozott a rendszerre az elmúlt két hónapban, és várhatóan tavasszal folytatódnak a rákötések. Tervezik további utcák, járdák megújítását is, tehát tervekből nincs hiány, bíznak benne, hogy mindenhez rendelkezésre állnak majd a szükséges források.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában