Pályázatot írnak ki

2023.02.16. 16:16

Az Evat elfogadja a városfejlesztési cég vezetőjének lemondását

Úgy vélik, az önkormányzat lejáratási céllal végeztet belső ellenőrzésnek álcázott vizsgálatokat.

Sz. M. L.

– Az EVAT Zrt. igazgatósága a társaság jogszerű működésének biztosítása mellett elfogadja Nagy István lemondását – válaszolta Nagy István lemondásával kapcsolatos kérdéseinkre az Evat.

Megtudtuk, a vagyonrendelet vonatkozó előírásai alapján az EVAT Zrt. igazgatósága a közgyűléssel együttműködve, 60 napon belül, nyílt pályázati eljárás útján választja ki a társaság új ügyvezetőjét.

– A történtekkel kapcsolatban az ártatlanság vélelmének elve alapján akkor kívánunk állást foglalni, amennyiben ahhoz kellően megalapozott bizonyítékok állnak a rendelkezésünkre. Felelőtlen, politikai indíttatású kijelentésekkel nem kívánunk foglalkozni. Az EVAT Zrt. vezetése ugyanakkor leszögezi: a törzsházába tartozó cégek könyvelését a társaságokkal kötött szerződések értelmében elvégzi, a könyvelésre hozzá érkező számlák és bizonylatok valóságtartalmáért, a tényleges teljesítések megvalósulásáért nem felel. Ezek teljes egészében a cégvezetők hatás- és felelősségi körébe tartoznak –  fogalmazott a cég vezetése. 

– Sajnálatunkat fejezzük ki amiatt, hogy az önkormányzat vezetése politikai haszonszerzésből és ennek folyományaként eljárási szabályokat is megsértve, lejáratási céllal végeztet belső ellenőrzésnek álcázott vizsgálatokat, melyek egyetlen célja a társaságok ellehetetlenítése – emelték ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában