Lesz itt vita

2023.02.15. 18:16

Nem jut idén támogatás az egri civileknek?

A költségvetés tervezetében legalábbis nem láttuk.

Sz. M. L.

Ismét vitás kérdésekről döntenek majd

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Oroján Sándor javaslata alapján a közgyűlés közel félmillió forinttal támogatta keddi ülésén Paál-Szűcs Attilát, Eger egyik legeredményesebb sakkozóját, aki mozgássérültként tagja a magyar paralimpiai válogatott keretnek, s hazánkat képviselte a Sakk Paralimpián remek eredménnyel. A támogatást egyrészt a paralimpián való részvétel és a 2024-es paralimpiára történő felkészülés költségeit fedezi.

Javaslatával egyetértettek a képviselők, ám Farkas Attila alpolgármester elmondta, szerinte az ilyen támogatásokra egységes rendszert kell kidolgozni. Oroján Sándor (Fidesz-KDNP) frakcióvezető erre azt válaszolta, kiváló ötlet, de probléma, hogy idén sporttámogatásokra csak 20 millió forintot terveztek be a költségvetésbe.

– Tavaly csak a labdarúgás kapott ennyit, most összesen terveztek be ennyi sporttámogatást az idei költségvetésbe. Sőt a civil szervezetek támogatása is nulla a tervezet szerint, ezt ebben a formában nem fogjuk támogatni a költségvetés tárgyalásakor – vetítette előre Oroján Sándor.

A költségvetés tervezete már elérhető a város honlapján, a februári közgyűlési anyagok között. Civil szervezetek támogatására valóban nem fedeztünk föl benne külön sort, vagy elkülönített összeget. Sporttevékenységek során egyébként összesen majdnem 100 millió forint szerepel, ám ennek nagy része 76 millió forint egyesületek, illetve iskolák, óvodák vízfelület használatának támogatása.

A költségvetésről jövőhét csütörtökön dönt majd a közgyűlés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában