Riadalom

2023.02.10. 18:11

Riadalom tört ki a pénteki robbantások után Recsken a leendő bánya közelében

Pénteken délután Recsken a Hunyadi utcában élőket váratlanul érte az a két robbantás, amely az új bányanyitás egyik következménye.

B. K.

Megriadtak a helyiek. Középen Nagy Sándor, recski polgármester

Forrás: Vas Imre Zsolt/Facebook

Alaposan felkorbácsolta a kedélyeket Recsken a Hunyadi utcában a péntek délutáni két robbantás, ami a tervezett, új bányanyitáshoz köthető. Vas Imre Zsolt, egy helyi civil szervezet vezetője hívta szerkesztőségünket azzal, hogy a robbantás nagyon megriasztotta az embereket. 

- Házaikból kimenekültek, szabályos lincshangulat alakult ki  - mondta el portálunknak. 

Nem sokkal később Nagy Sándor polgármester is a helyszínre érkezett, és próbálta megnyugtatni a kedélyeket.

Tény, hogy a recskieket hetek óta foglalkoztatják az új andezit-bánya nyitásával kapcsolatos környezeti hatás. Eddig hivatalosan azt hangzott el, hogy a helyiek életét, nyugalmát nem befolyásolja majd a bányászati tevékenység.

Nagy Sándor polgármester érdeklődésünkre annyit mondott, hogy a szerencsés lenne, ha a jövőben előre jelezné a cég a lakosságnak, ha nagyobb zajhatással történő munkálatokat végeznek.

A cégvezetőnek a történtekkel kapcsolatban mi is megküldtük kérdésünket. Felelevenítettük, hogy péntek délután többen hívtak Recskről, hogy délután két és három óra között két nagyobb robbantás is történt, ami miatt a Hunyadi úton élők megriadtak, kimenekültek házaikból. A helyszínre sietett Nagy Sándor polgármester is.  

- Ha a jövőben ilyen zajhatással járó tevékenység történik, lehetne-e értesíteni az embereket előre? A pánikreakció nem szolgálja senki érdekeit. Ilyen esetekben ki felel azért, hogy előre tájékoztassa, illetve megnyugtassa az embereket? Várható-e a jövőben hasonló robbantás a lakóházak közvetlen közelében? - tettük fel kérdéseinket. 

Amint választ kapunk, közzétesszük.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában