Megoldandó feladatok

2023.03.02. 10:39

A több tízmilliós többletköltség ellenére is felújíttatják az utcákat Lőrinciben

Lőrinciben rendkívüli ülésen döntött arról a kisváros vezetése, hogy a becsültnél jóval magasabb árak ellenére is felújíttatja a Gyár utcát és a Május 1. utcát.

T. O.

A selypi Gyár utca rendbe tétele továbbra is elsőbbséget élvez

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Mint korábban megírtuk, február közepén, a költségvetés elfogadása során 60 millió forintot tettek félre az utak rendbe tételére. Az említett szakaszok mellett a megoldandó feladatok között szerepelt a Temesvári és a Kastélykert utca felújítása is; úgy kalkuláltak, hogy mindezekre elegendő lesz a jelzett összeg.

Kialakítottak egy fontossági sorrendet, majd árajánlatokat kértek be, amelyek végösszege azonban meglepte a grémiumot. Csak a Gyár utca és a Május 1. utca felújítása ugyanis – a többiről nem is beszélve – összesen 106 millióba kerülne, ami az eredetileg a feladatra szánt összegnél 46 millióval több.

A képviselő-testület ennek ellenére úgy foglalt állást, hogy nem csökkentenek a műszaki elvárásokon, azaz az eredetileg eltervezett színvonalon végeztetik el a felújíttatásokat – tájékoztatott Víg Zoltán polgármester. Elmondta: a különbözetet kigazdálkodják, részben átcsoportosításokkal, részben pedig egyéb takarékossági intézkedésekkel. Továbbá a másik két utca aszfaltozásáról sem mondtak le – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában