Több, mint 200 program

2023.03.03. 10:28

Aktív kulturális élet zajlott tavaly Gyöngyösön

A városi könyvtár, illetve a művelődési központ összesen több mint kétszáz programot rendezett.

Sz. Sz. I.

A Petőfi-emlékbusz gyöngyösi látogatását a könyvtár szervezte meg

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az elmúlt heti gyöngyösi testületi ülésen a képviselők elé került a Mátra Művelődési Központot üzemeltető Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. és a Vachott Sándor Városi Könyvtár 2022-es tevékenységéről szóló beszámoló, valamint az intézmények 2023-as működési terve, tájékoztatott a városháza. 

Közlésük szerint a kulturális társaság beszámolójából kiderült, hogy a városi nagyrendezvények, ünnepségek és önkormányzati kitüntetésátadók mellett több tucat rendezvényt, köztük több mint húsz színházi előadást valósítottak meg. tették ezt úgy, hogy az év nagy részében a művelődési központ átfogó energetikai felújítás miatt zárva tartott. A könyvtár is sikeres évet tud maga mögött, közel háromezer aktív olvasó több mint 21 ezer alkalommal közel hatvanezer könyvet és egyéb dokumentumot kölcsönzött ki. Eközben a könyvtár munkatársai több mint 180 kulturális rendezvényt és számos pedagógia programot szerveztek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában